Qui som

Matalasseria Martinez és una empresa familiar gairebé centenària que vetlla per oferir als seus clients els millors consells, productes i serveis relacionats amb el descans. L'experiència en el sector i la constant evolució i seguiment de les novetats que la investigació i la tecnología han aportat, fan que la nostra competivitat creixi dia a dia oferint un servei personalitzat i de qualitat.

La nostra història comença l'any 1920

Imatge panoràmica del carrer Major, amb el campanar del Sant Esperit i al fons, el carrer del Vall, any 1933.

El senyor Antoni Martínez Salas  als 20  seus anys,  s’inicia en l’ofici de matalasser a la casa pairal de la família, situada al carrer del Vall núm. 27 de la nostra ciutat.
Les primeres feines van consistir en cosir i preparar les teles de matalàs treballant al “cuarto de reixa”, i en anar a refer matalassos de llana pels patis i terrats de les cases de clients que així ho encarregaven. La llana es picava amb bastons de fusta de marfull, un arbust mediterrani típic de l'alzinar litoral molt preuat per als matalassers. Un cop a l'any es pujava a la Casa de l'Obac, a prop de Rellinars, i també a la casa de La Mata, on previ permís dels seus propietaris, se’n recollien grans quantitats pels boscos dels entorns, les quals, posteriorment, es pelaven i es deixaven assecar, per finalment, donar-ls’hi la forma necessària.
L'any 1933 l'Antoni es casa amb la Teresa Sabaté i el matrimoni s’instal·la en una casa al carrer del Vall número 73. Junts van suportant els durs anys de la guerra que els suposa la pèrdua de gran part del material de la botiga. Es també durant aquests anys quan la família va creixent, amb l’arribada de tres fills, l’Anna Maria, la Rosa i el Miquel.

L'avi Antoni, fundador del negoci, picant i treballant la llana l’any 1920.

Els anys passen i cap a l’any 1941 la família es  trasllada al carrer de la Rutlla número 3, on actualment encara hi ha una de les botigues del negoci familiar. Durant aquests anys de postguerra, els matalassos es fan de borra, crin i suro. De llana, n’hi ha ben pocs, ja que a part de l’escassesa d’ovelles per esquilar, els matalassos eren utilitzats com a barreres al front.

L'any 1954, el fill, el Miquel que ja té 14 anys, s’inicia com aprenent amb el seu pare i comença acompanyar-lo pels terrats per conèixer l'ofici.  Només 3 anys més tard es venen els primers coixins i matalassos de làtex de la marca Pirelli i també alguns models amb molles.

Al Miquel se li encén la bombeta i decideix innovar: el primer taller de matalassers de la ciutat es fa realitat!

Anys més tard, el Miquel es casa amb la Conxita Peralta, que comença a treballar al negoci familiar fent matalassos de bressol, edredons i coixins de miraguano (una fibra natural, molt adaptable). Els matalassos es continuen elaborant casa per casa, tot i que per alguns clients això comença a ser problemàtic ja que cada vegada més, es construeixen més pisos sense terrat. Al Miquel se li encén la bombeta i decideix innovar: el primer taller de matalassers de la ciutat es fa realitat!  Es recullen els matalassos a primera hora a casa del client, es renten les teles, es refan i es retornen a casa del client. Tot en un sol dia i sense molèsties per al seu propietari! Va ser una bona pensada i amb el primer repartiment de publicitat  ja van aconseguir feina durant 3 mesos. 

Principis dels anys 70, ... el gran “boom”dels matalassos de molles

Al llarg dels anys la botiga del carrer La Rutlla ha viscut diferents reformes per adaptar-se a les noves necessitats i realitats del negoci.

Cal muntar una exposició més gran. Es imprescindible fer una reforma al  local que deixarà de ser una vivenda per convertir-se en una combinació de botiga i taller.
A l'any 1988, amb la intenció de donar un aire més modern i funcional a la botiga es procedeix a fer una nova reforma!! 
Un any més tard Matalasseria Martínez decideix expandir-se i obre una segona botiga a la Carretera de Castellar. S'incorpora al negoci la Núria Martínez, filla del Miquel i la Conxita, que és qui actualment dirigeix l'empresa.
Durant els anys 90 l’empresa comença a participar en diferents fires que s’organitzen a la ciutat com Expo-Vallès, Expo-Cerimònia... La publicitat s’imposa com una eina indispensable per a qualsevol negoci, com de fet ja ho va ser el primer fulletó repartit per en Miquel l’any 1962.
L'any 1991, es fa la més gran reforma a la botiga de la Rutlla, transformant-la en un únic espai, més clar i diàfan, que permet una gran exposició de material. Introduïm la marca SWISSFLEX un nou sistema de descans molt innovador a tot Europa, d’origen suís. La implantació  d'aquesta marca suposa grans canvis dins del món del descans, un descans més personalitzat adaptat a les necessitats de cadascú.

Els anys passen... el negoci creix

El 1994, inaugurem una nova botiga, la tercera del negoci familiar, situada  a  l'Avinguda Abat Marcet número 53, amb dues plantes d'exposició i una zona de magatzem. I un any més tard, formem una societat amb un grup de botigues del sector que sota el nom Cadismat, pretén promoure un grup de compres amb la finalitat de millorar les nostres possibilitats de negoci i d’atenció als clients, important matalassos i somiers des de Suïssa, i organitzant-ne nosaltres mateixos la seva distribució.
L'any 2002 juntament amb els companys de Cadismat, procedim a l’obertura d’una botiga a L'Hospitalet de Llobregat, al barri de Bellvitge. Es el primer Outlet Flex de matalassos de tot l'Estat. Amb la resta de companys, creem la marca SOMNIUM que tindrà botigues i franquiciats per tota Catalunya i Espanya, alhora que mantenim la venda de les primeres marques nacionals i estrangeres.
A l'any 2011, la botiga del carrer Crom número 2 de L'Hospitalet de Llobregat passa a propietat exclusiva de Matalasseria Martínez.
Des d’aleshores l’empresa familiar que va engegar l’avi Antoni fa gairebé un segle, segueix treballant amb la il·lusió que tants anys d'esforç i tradició concedeixen. Renovant constantment els nostres productes i les nostres instal·lacions en benefici dels clients i sobretot incrementant les ganes i l’empenta per mirar cap al futur amb claredat i donar una llarga vida al negoci familiar Martínez Matalassers des de 1920.

Contacte

Matalasseria Martinez 

Avinguda Abat Marcet, 53
08225 Terrassa
Telèfon 93 735 37 72

Rutlla, 3 
08221 Terrassa
Telèfon 93 784 07 40

 

Si desitja qualsevol informació, pot fer-nos arribar les seves preguntes a través del nostre formulari de contacte.

Segueix-nos a Facebook

Versión para imprimir | Mapa del sitio
® Matalasseria Martinez S.L | info@matalasseriamartinez.com | Tel. 937 840 740